Kunstroute Werkendam 20 en 21 april 2013

Op zaterdag en zondag 20 en 21 april wordt voor de derde keer de Kunstroute Werkendam georganiseerd. De opzet is voor wat betreft de locaties enigszins veranderd.
Bij de voorgaande edities was de kunstroute verspreid over alle woonkernen van de gemeente Werkendam. Dat werd over het algemeen als nadelig ervaren. Werkendam bestaat uit 5 kernen, te weten: Dussen, Hank, Nieuwendijk, Sleeuwijk en Werkendam. Besloten is om voortaan per keer één kern uit te kiezen waar de Kunstroute wordt gehouden. Dit jaar is gekozen voor de woonkern Dussen.

Als centrum van de route is (hoe kan het ook anders) het kasteel van Dussen gekozen. Hier zullen een aantal kunstenaars zowel binnen als buiten exposeren. Bij mooi weer is er buiten in de kasteeltuin een demonstratie ‘raku-stoken’. Op zaterdag laat Frans Gort in het kasteel zien hoe van was uiteindelijk een bronzen beeld wordt gemaakt.

Andere deelnemende locaties zijn: Restaurant De Koppelpaarden, Het Wolwinkeltje en de aangrenzende Chocolaterie (met demonstraties), de Katholieke kerk, ’t Atelier van Elly Walraven, school De Peppel, Atelier Maril Hageman, school De Regenboog, Atelier Jolijn Amesz en Ribbers Fysiotherapie.

Behalve kunstuitingen als beelden, schilderijen, keramiek, sieraden en installaties zullen er het hele weekend optredens zijn van onder andere accordeonvereniging Altena Musica en troubadour Bertan van der Veer. Tevens zijn koren en anderen benaderd om deel te nemen. De organisatoren (Elly Walraven, Adje van Herwijnen-Verschoor, Ton Damen en Marcel Vaandrager) zijn momenteel nog in onderhandeling om op zaterdag een deel van de cast van musical ‘Annie’ naar Dussen te krijgen.

Bron: http://www.destadgorinchem.nl

This entry was posted in 3D-art, Animatie, Beeldhouwen, Drukkunst, Film, Fotografie, Gedichten, Gemengde technieken, Kunstroute, Muziek, Schilderen, Schilderkunst, Tekening, Tekenkunst and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*