Boom achter tralies

Voor het eerst op de blog gaan we het hebben over fotografie. Door het mooie weer zijn er hele mooie foto’s te maken. Je kan spelen met het licht. Op de onderstaande foto is dat ook gebeurd.

 

Thema

Het thema van de foto is: mens tegen de natuur. Dit thema is heel breed en zal waarschijnlijk later nog wel terug komen op de website. Binnen dit thema vallen onderwerpen waarbij de mens, of bouwsels daarvan, in strijd lijken te zijn met de natuur.

Het thema komt naar voren uit de foto omdat de boom zichzelf staande moet zien te houden binnen het stedelijke leven vol met asfalt, gebouwen en alles wat daarbij hoort. Eigenlijk zou je bij deze foto meer kunnen spreken van natuur tegen de mens. De boom vecht om zijn plekje binnen het stedelijke leven.

 

De foto

Om de boom heen zijn een hoop asfalt en bouwsels te zien. Door de “tralies” op de voorgrond kijken we naar de boom. Daardoor lijkt de boom nog extra gevangen te zijn. Ook zit de boom “vastgeketend” aan de grond door de aanbindpalen.

De focus van de foto ligt wel op de boom zelf. De boom staat toch lekker in het zonnetje 🙂 Hij houdt zich staande!

Wat de foto interessant maakt (vind ik zelf tenminste 😛 ) is het spel van lijnen. Er zijn heel veel verschillende nagenoeg horizontale lijnen, maar deze raken elkaar niet. Een mooi contrast zijn de verticale lijnen van de “tralies”.

 

Materiaal

De foto is genomen met een simpele oude digitale camera. Het is een Olympus FE-240 met 7.1 megapixel. Gewoon een compactcamera dus.

 

Dawnlight

Dit laat zien dat het maken van kunstzinnige foto’s voor iedereen is weggelegd. Ik wil mezelf echt geen professionele fotograaf noemen, maar leuke foto’s maken kan iedereen. Wanneer je een beetje let op lijnen, onderwerpen, de gedachte daarachter en de focus van de foto, kan je al snel een leuke foto maken 🙂

Boom achter tralies

Boom achter tralies

This entry was posted in Fotografie, Mens tegen de natuur and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*