Wat is Dawnlight?

Heb je er wel eens op gelet hoe de zonsopkomst eruit ziet? Vlak voor de zonsopgang zie je de lucht al langzaam kleur krijgen. Geel, oranje, rood, paars en blauw. De ene ochtend is er geen wolk in de lucht, de andere ochtend zijn er een paar wolkjes in de lucht en op andere ochtenden is het helemaal bewolkt. Heb je er wel eens op gelet hoe de zonsopkomst iedere keer verschilt? Heb je ook gezien dat iedere ochtend de zonsopkomst net iets anders is?

De zonsopkomst is onze inspiratiebron. De verschillende kleuren die je ziet, het spel dat het licht met de lucht speelt. Niet alleen voor ons is de zonsopkomst en het licht een inspiratiebron. J.M.W. Turner heeft zich voor zijn schilderij “The Morning after the Storm” laten inspireren door het kleurenspel. Met hem zijn er nog vele andere professionele, maar ook amateurkunstenaars die zich hierdoor laten inspireren.

Het doel van de website

Met deze website willen we onze inspiratiebronnen delen. Iedereen heeft creativiteit in zich. Met deze website willen we op een laagdrempelige manier mensen laten proberen deze creativiteit te laten uiten. Iedereen kan tekenen. Iedereen kan schilderen. Iedereen heeft wel eens een slim idee. Deze site is er dan ook voor alle vormen van kunst en creativiteit: tekenen, schilderen, houtbewerken, druktechnieken.

We proberen de filmpjes en berichten te posten die net even anders zijn dan op andere websites. De filmpjes en berichten vinden wij zelf interessant en we hopen dat jij als bezoeker ze ook interessant vindt. De reacties onder de geposte filmpjes staan open voor iedereen. Zo kan je vragen aan andere bezoekers van de site hoe zij bepaalde dingen hebben gedaan en zo tips voor je eigen creatieve uitspattingen krijgen.

 

Leave a reply

*