Week van de amateurkunst 2 tot en met 9 juni

Het is bijna zover! Op zaterdag 2 juni start de Week van de Amateurkunst, oftewel de WAK. In 125 gemeenten door heel Nederland verrassen amateurkunstenaars het publiek met optredens, exposities, wedstrijden, workshops en kunstroutes om langs te wandelen of te fietsen.
Maar liefst 7,3 miljoen Nederlanders doet in zijn/haar vrije tijd aan muziek, dans, theater of een andere kunstvorm. Maak tijdens de WAK kennis met de passie en gedrevenheid van deze amateurkunstenaars. Van ballet tot breakdance, van teksttoneel tot straattheater, van fanfare tot singer-songwriter, van keramiek tot graffiti art en van poetryslams tot fotografie.

Als winnaar van de BNG Prijs 2012, de prijs voor de Beste Amateurkunst Gemeente, is Tilburg het toneel voor de landelijke opening op 2 juni.

Na de officiƫle opening en prijsuitreiking om 14 uur barst in de Tilburgse Piushaven een groot feest los. Kom ook en laat je verrassen door in het water drijvende passiepost, ketelmuziek (een smaakvolle combi van koken en muziek), straattheater, graffiti-jam, foto-expo en verschillende kinderactiviteiten.

>> Kijk in de agenda op www.waknederland.nl wat er bij jou in de buurt te doen is. De WAK is ook te volgen via via Twitter (@waknederland) en Facebook.

Bron: avro.nl/DeNieuweRembrandt/

This entry was posted in Film, Fotografie, Gedichten, Gemengde technieken, Kunstroute, Muziek, Schilderkunst, Tekenkunst. Bookmark the permalink.

Leave a reply

*