Kunstroute Zaltbommel 22 23 29 en 30 juni 2013

De Bommelse Kunstroute 2013 wordt gehouden in de weekeinden van 22, 23, 29 en 30 juni.

Op zaterdagmorgen 22 juni om 10 uur vindt in de Gasthuiskapel de officiële opening van de BKR plaats door Anouchka van Miltenburg, voorzitter van de Tweede Kamer. U bent van harte uitgenodigd bij de feestelijke start van deze 27e editie.

De ateliers en expositieruimtes zijn gratis toegankelijk op 22-23 en 29-30 juni van 11.00 tot 17.30 uur. De locaties zijn te herkennen aan de BKR-vlag en staan vermeld op de plattegrond, die u in de Bommelse Kunstkrant en hier op de site aantreft.

Het centrale informatiepunt bevindt zich in de Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34, in Zaltbommel, waar ook de overzichtsexpositie is opgesteld.

Een krant met informatie over alle deelnemende kunstenaars en een plattegrond met alle ateliers/expositieruimtes is gratis te verkrijgen in de Gasthuiskapel en bij alle deelnemende kunstenaars. Deze krant wordt op 13 juni samen met de Toren gratis verspreid in een oplage van 25.000 stuks en is vanaf dat moment ook op de website van de BKR te lezen.

 

Op de doordeweekse dagen tussen de BKR-weekenden worden tal van activiteiten, gerelateerd aan kunst, in de Gasthuiskapel en de Poorterij ontwikkeld. De spits wordt afgebeten door het CultuurCafe, dat op vrijdagavond voorafgaand aan de 1e route dag 21 juni een filosofisch getinte avond in het Hof zal brengen. Verder valt te denken aan een filmvoorstelling, een meditatieavond, maar ook een biodanza-avond, waarbij u zelf in beweging komt. De geplande poëzieavond gaat dit jaar op de prozatoer: de meest indrukwekkende regels uit de literatuur mag u voorlezen en toelichten waarom ze zo’n indruk op u maken. Voor bewoners uit Zaltbommel met een andere culturele achtergrond, en ook voor de schoolkinderen, zullen de ochtenden van de ‘kapelweek’ gebruikt worden om in de Gasthuiskapel beeldend en bewegend bezig te zijn.

This entry was posted in Animatie, Beeldhouwen, Drukkunst, Film, Fotografie, Gedichten, Gemengde technieken, Kunstenaars, Kunstroute, Muziek, Schilderen, Schilderkunst, Tekening, Tekenkunst, Verhalen and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*