Kunstroute Buren 1 en 2 juni 2013

Al 10 jaar lang organiseert Buren B!zonder een kunstroute langs diverse ateliers in de dorpskernen van de gemeente Buren. Dat moet gevierd worden! We willen er met zijn allen iets bijzonders van maken en stellen voor kunstliefhebbers opnieuw 20 ateliers open op zaterdag 1 en zondag 2 juni van 11-17 uur.

38 beeldend kunstenaars bieden op 22 locaties in de gemeente Buren een grote diversiteit aan kunstwerken. Naast de lokale kunstenaars nemen ook weer gastkunstenaars uit het hele land deel. Van 11-17 uur kunt u de ateliers gratis bezoeken en krijgt u een gastvrij ontvangst met wellicht een lekker kopje koffie of thee.

De deelnemende ateliers zijn weer het middelpunt: elke kunstenaar organiseert een extra activiteit in zijn/haar atelier ter gelegenheid van het jubileum. Dat kan een demonstratie edelsmeden zijn, een proefworkshop schilderen of beeldhouwen of een interessante lezing over de helende werking van kunst. Ook kunt u op diverse locaties van live muziek genieten. Het complete programma staat vanaf eind mei op de website.

De overzichtstentoonstelling is dit maal in Studio De Heuf van Misha Blom in Buren, naast het atelier van Lydia van den Heuvel, in een prachtige rijksmonumentale boerderij op Tielseweg 1.

Buren B!zonder biedt het publiek ook de mogelijkheid een kunswerk te winnen. Voor slechts € 5,- kunt u op alle bezoekadressen een lot kopen. U maakt dan kans op een kunstwerk ter waarde van ca. € 500,- naar eigen keuze. De kunstwerken zijn tijdens het weekend te bewonderen in de ateliers of op de overzichtstentoonstelling.

Tevens is er een unieke groepsexpositie van mini-kunstwerken, de zogenaamde secret postcards. Tegen een vriendelijke prijs van 25euro is een klein kunstwerk ter grootte van een ansichtkaart te koop. Pas bij de aankoop wordt prijs gegeven van welke kunstenaar de aankoop is. U kunt de secret postcards vinden bij Studio De Heuf in Buren.

 

Bron: http://www.kunstrouteburen.nl/

This entry was posted in Animatie, Beeldhouwen, Drukkunst, Film, Fotografie, Gedichten, Gemengde technieken, Kunstenaars, Kunstroute, Muziek, Schilderen, Schilderkunst, Tekenkunst, Verhalen and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*