Kunstroute Apeldoorn zondag 6 april 2014

Hartje Apeldoorn is op koopzondag 6 april het decor van een door de Stentor georganiseerde kunstroute. Tijdens deze derde editie van Live Art Apeldoorn kunnen liefhebbers op vijftien locaties terecht om naar kunst te kijken en met kunstenaars in gesprek te gaan.

Het noordelijkste punt van de route is aan het Beekpark, het zuidelijkste bevindt zich aan de Hoofdstraat nabij het station. De fiets is een mogelijkheid om zich te verplaatsen, nog beter is het te voet langs de verschillende locaties te gaan. Onderweg zijn mogelijkheden om wat te eten en te drinken. ACEC, Coda, Het Cafeetje van Marja en Klein Berlijn hebben wat het laatste betreft genoeg te bieden.

Ateliers

Ateliers van kunstenaars in hartje stad zijn de rode draad van de route. De meeste kunstenaars maken gebruik van regelingen in het kader van leegstandsbeheer.

Nieuwkomers zijn Kunsthandel van der Schaar (Beekpark), Het Cafeetje van Marja (Hoofdstraat noord), Galerie Zaay! (Asselsestraat) en Fotostudio DIN 21 (Kanaalstraat).

Tentoonstellingsruimten
Op een aantal locaties zijn meerdere kunstenaars actief. CODA stelt tijdens het Museum Weekend ruimte beschikbaar aan Karla Kassenaar (demonstratie schilderen) en Claudia Eikendal (papierkunst), ACEC heeft onder anderen het fijnschilderende duo vader Kees en dochter Amy Blom in huis. Een klassieke gitarist zorgt er voor stemmige klanken.

Een dikke kilometer zuidelijker is popmuziek te horen bij de fotografen van het Gelre Collectief in het Hof van Gelre waar ook Jack (workshop) en Frans Polman hun ateliers hebben.
Alle kunstenaars die meedoen steken de handen uit de mouwen en zijn bezig met hun werk. Klein Berlijn ontvangt
jonge kunstenaars.

De aanvang van Live Art Apeldoorn is om 13 uur. Om 17 uur is het kunstfeest voorbij. De toegang is overal gratis.

© de Stentor, op dit artikel rust copyright.
Bron: de Stentor

This entry was posted in Kunstenaars, Kunstroute, Schilderen, Schilderkunst, Tekenkunst and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*