Kleurrijk bos

Afgelopen vrijdag heb ik thuis een schildersessie gehouden. Het was weer een tijd geleden. Voor de verandering duurde het deze keer niet zo lang voordat ik wat inspiratie had. Ik begon met een lucht te schilderen, de kleur deels gebaseerd op Dawnlight. Daarna volgde een landschap. Een typisch Nederlands landschap. Plat en groen.

Vervolgens wilde ik iets met de kleur(of eigenlijk geen kleur) zwart doen. Zwart is altijd heel prominent aanwezig wanneer je het gebruikt in je kunst. Je moet echt voorzichtig zijn met het gebruiken ervan. Gebruik er niet te veel van, tenzij het je bedoeling is.

Ik hou zelf van sierlijke lijnen. Toen ik de eerste sierlijke lijn op het papier zette, besloot ik er een soort boom van te maken. Het werd een zwarte boom. Om de boom af te maken heb ik de uiteinden van de “takken” een witte punt gegeven. Net als zwart is wit ook geen kleur. Wit kan alle kleuren weerkaatsen en doet dat tegelijkertijd.

Ik wilde iets doen met de primaire kleuren rood, geel en blauw. In navolging van de zwarte boom, kwamen er nog twee bomen bij. Een rode en een blauwe.  Er kwam ook een gele struik bij.

Ik besloot een verbinding te maken tussen de rode en de blauwe boom. Anders werden het op zichzelf staande objecten. Dat was niet mijn bedoeling. De rode en de blauwe boom zijn verbonden door middel van wat takken. Als je de tak van de rode boom richting de blauwe boom volgt zie je dat in het verlengde daarvan een rode bloem is ontstaan. Dit leek me wel een aardig detail om eens uit te proberen.

DAwnlight kleurrijk bos

Kleurrijk bos

Naar mijn idee ben ik nog niet zo heel ervaren met schilderen. Ik heb vaak moeite om inspiratie te vinden. Als ik eenmaal op dreef ben, dan kan ik het ene na het andere schilderen. Ik heb moeite met het realistisch schilderen van figuren. Dit is iets wat ik wel graag zou willen leren. Op het moment schilder ik nogal low budget. Vaak gebruik ik gewoon printerpapier en later tijdens een schildersessie aquarelpapier. Ik schilder met acrylverf.

 

Na het schilderen van het kleurrijke bos, had ik nogal wat verf over. Ik had kleuren gemengd waar nog wat van over was, ik had de primaire kleuren over en ik had nog redelijk wat wit. Ik vond het te veel verf om het palet gewoon schoon te maken en de verf weg te gooien.

De monotypeliefhebber in mij kwam naar boven. Ik pakte een kwast en smeerde de klodders verf op een stuk papier. Vervolgens heb ik nog wat blaadjes papier gepakt en heb ik die er bovenop gelegd en gedrukt. De onderstaande afbeeldingen zijn daarvan een resultaat.

Wanneer je afbeeldingen van de restanten van de verf bekijkt, kan je er vormen in zien. Later zal ik meer met deze vormen gaan doen. Ik kom hier in een volgende blog nog eens op terug!

This entry was posted in Drukkunst, Schilderen, Schilderkunst and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*