Video: De Vuurtoren

In deze video laat ik jullie zien hoe mijn laatste schilderij tot stand is gekomen.

Het schilderij is gemaakt op papier. voor dit schilderij heb ik gewoon het papier van een schetsblok gebruikt. Het nadeel van het schilderen op papier is dat het papier gaat opbollen als er verf, water of iets anders dat vochtig is op komt. Om het opbollen tegen te gaan heb ik eerst een laag Gel Medium aangebracht op het papier. Dit is niet te zien in de video.

Tijdens de video zie je dat ik met een spons of kwast soms enkele punten met verf op het papier zet die ik vervolgens uitsmeer. Bedenk hierbij dat de verf mengt met de verf die al op het papier zit. Dit is dus eigenlijk een vorm van verf mengen, maar dan op het papier. Dit heet “nat in nat” werken.

Ook zie je me een fohn gebruiken. Dit doe ik om de verf sneller te laten drogen zodat ik er weer met hele andere kleuren overheen kan schilderen. Op die manier kan je voorkomen dan de kleuren te veel mengen en er een kleur ontstaat die je niet wil. Het biedt je ook de mogelijkheid om twee kleuren die samen een hele andere kleur zouden maken, toch naast of over elkaar heen op het doek staan. Het mooie daarvan is dat wanneer je er van een afstand naar kijkt, je hersenen een hele mooie kleur mengen die je dan ziet. Denk hierbij een beetje aan de schilderijen van het impressionisme zoals Vincent van Gogh en Monet.

De muziek in het filmpje komt van:
http://www.youtube.com/user/teknoaxe
Hij biedt gratis rechtenvrije muziek aan die je kan gebruiken in je eigen filmpjes, games of andere media.

This entry was posted in Schilderen. Bookmark the permalink.

Leave a reply

*