Wat is Transcryl?

Transcryl is een goedje die je kan gebruiken om, net als Gel Medium, afbeeldingen over te brengen op andere oppervlakten. Wanneer het uit het potje komt, is het doorzichtig . Het droogt doorzichtig op.

Wat kan je met Transcryl?

Trascryl kan je gebruiken om afbeeldingen of foto’s over te brengen op andere oppervlaktes. Voor het overbrengen van een afbeelding of foto op glas is het effect van Transcryl erg mooi.

Wat doet Transcryl?

Wanneer je de transcryl op een geprinte afbeelding aanbrengt, zuigt het de inkt uit het papier op. Door het vervolgens goed te laten drogen, kan je daarna het papier losweken van de transcryl waarbij de inkt op het transcryl blijft zitten. Je houdt dan eigenlijk een soepel en doorzichtig plastic over waarbij inkt op het plastic zit. Dit stuk plastic kan je dan opplakken op allerlei oppervlakten.Hoe meer lagen Transcryl je opbrengt, hoe dikker en steviger de afbeelding uiteindelijk wordt.

Om de afbeelding op andere oppervlakten te plakken, kan je ook de transcryl als een soort lijm gebruiken. Niet alleen eigen afbeeldingen, maar ook andere materialen kan je met transcryl plakken op andere oppervlakten. Het heeft veel overeenkomsten met Gel Medium.

Waar koop ik Transcryl

Transcryl is online te koop bij de webshop van Craftelier of winkels voor hobbybenodigdheden.

This entry was posted in Materialen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*