Spaarne kunstroute Haarlem 3 november 2013

De Spaarne Kunstroute is een maandelijkse wandelroute langs momenteel 19 ateliers en/ of galeries. Op iedere eerste zondag van de maand is er open huis van 13.00-17.00 uur met een enorme variëteit aan uitingen: schilderkunst, fotografie, objecten van allerlei materialen, beelden, street art, sieraden, dichtkunst, voordracht, meubels, keramiek, lijsten, glas in lood, bloemarrangementen, smeedwerk, levende muziek.

De achtvormige route wordt doorsneden door rivier ‘Het Spaarne’. Via de drie bruggen kunt u de wandeling door het historische hart van Haarlem aan de linker- of rechteroever naar eigen voorkeur vervolgen. De genummerde volgorde begint bij de Melkbrug (eetlokaal ‘In den Swarten Hondt’) en eindigt bij ‘De Waag’. De talloze monumentale panden en sfeervolle straatjes en steegjes zijn op zich al een bezoek waard. Exposities vinden plaats in ateliers, galeries, winkels, restaurants, ‘huiskamers’, een museum en zelfs op een boot. Een advies: neem ruimschoots de tijd voor de Route met de veelheid aan indrukken, of verdeel de aandacht over meerdere bezoeken. Elke maand wordt het werk geactualiseerd en zijn er weer nieuwe thema’s.

De doelstellingen van de Spaarne Kunstroute zijn veelzijdig; op laagdrempelige wijze bezoekers en kunstenaars/ exposanten met elkaar in contact brengen. Of misschien wilt u gewoon wat rondneuzen, of een van de wisselende evenementen (zie: het nieuws) bijwonen? Uiteraard willen de aanwezige kunstenaars hun werk ook graag doorgeven. Uw alternatief: investeer in een stukje ‘geluk’!

De toegang is gratis. De kosten worden door de exposanten gedragen en de organisatie bestaat uit vrijwilligers. De SKR is onafhankelijk, ontvangt geen subsidie/ sponsorgelden en kent geen winstoogmerk.

De routekaart staat afgedrukt op gratis flyers die bij VVV, bibliotheek, diverse uitgaansgelegenheden en uiteraard alle deelnemers verkrijgbaar zijn. Ook is de laatste versie van de routekaart af te drukken middels de knop op de pagina routekaart. De deelnemers zijn (met een smartphone) te herkennen aan de posters met qr-code en de groene en paarse ballonnen.

Bereikbaarheid
Station Haarlem CS bevindt zich op ca. zeven minuten van de Route. Per auto: op zondag kan men vrij parkeren ten oosten van het Spaarne. Naast locatie 28 (De Waag) bevindt zich de ondergrondse parkeergarage ‘de Appelaar’.

Namens alle deelnemers: van harte welkom, geniet en zegt het voort …!

Bron: http://www.spaarnekunstroute.nl/

This entry was posted in Kunstroute and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*