Kunstroute Ridderkerk: 9januari – 16 februari

De Ridderkerkse Kunstroute wordt voor de twintigste keer gehouden. Als start van dit lustrumjaar is er alvast een gezamenlijke tentoonstelling in de Oudheidkamer.
Bij deze tentoonstelling zijn er ook folders en affiches te zien van de afgelopen twintig jaar. Verder is er een groot scala aan kunstuitingen, want er zijn niet alleen schilders en beeldhouwers onder de deelnemers; ook ontwerpers van sieraden, fotografen, keramisten, een glaskunstenaar, een hoedenontwerpster en een mozaïekontwerpster.

De exposerende schilders werken met uiteenlopende onderwerpen, zoals landschappen, stillevens, abstract en surrealistisch. Maar ook met verschillende materialen en technieken. In de Oudheidkamer hangen voorbeelden van olieverf, pastel, grafiek, acryl en gemengde technieken. De beeldhouwers werken met steen en brons.

De expositie wordt zaterdag 12 januari om 14.00 uur officieel geopend door Netty van Rotterdam, oprichter van de Kunstroute in 1993. De tentoonstelling wordt gehouden van woensdag 9 januari tot en met zaterdag 16 februari.

De Oudheidkamer is geopend op woensdag, donderdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 18.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis. Het adres: Kerksingel 26.

Bron: dichtbij.nl

This entry was posted in Kunstroute and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*