Kunstroute Lochem 30 maart t/m 1 april 2013

De locaties zijn tijdens Pasen geopend van 12.00-17.00u. Toegang is gratis.

Liefhebbers van kunst kunnen tijdens de Paasdagen, 30 maart t/m 1 april 2013, in de gemeente Lochem hun hart weer ophalen. Een record aantal kunstenaars doet dit jaar mee aan de kunstroute in Lochem. Het aantal locaties is echter gelijk gebleven aan dat van voorgaande jaren.

De kunstroute kende de afgelopen jaren veel succes met een groeiend aantal bezoekers en deelnemers. Dit jaar doen 125 kunstenaars op 48 locaties mee.

Toonaangevende kunstenaars uit Lochem tonen hun meest recente werk. Vaak in hun eigen atelier of gezamenlijk met anderen op bijzondere locaties. Kunstenaars van buiten Lochem zijn ook vertegenwoordigd. Zij konden zich inschrijven op uitnodiging van een Lochemse collega.

In het voormalige stadhuis op de Markt in Lochem stellen 10 kunstenaars hun werken tentoon. Ook in de andere kernen van de gemeente Lochem zal volop werk van lokale kunstenaars te zien zijn. In Laren zijn kunstenaar groepen te vinden in ‘In den Tent’ (richting Holten, zeven kunstenaars, verschillende disciplines), in het Kruispunt en bij Atelier Ruimzicht (richting Almen, acht kunstenaars). In Gorssel is De Brink weer vertegenwoordigd met zeven kunstenaars en in Eefde galerie BGO met acht keramisten. Verder doen er 18 nieuwe locaties mee aan deze editie van de kunstroute, onder andere in Lochem Villa de Luchte, in Barchem de Jolinckhoeve, in Gorssel Atelier in Beeld (Kolkweg).

Om dit misschien wat overweldigende aanbod voor de bezoekers overzichtelijk te houden, is de gemeente Lochem in drie delen gesplitst: Lochem West, met de kernen Eefde, Epse en Gorssel, Lochem Midden, kernen: Almen, Laren, Harfsen en Lochem Oost: Lochem stad en Barchem. Deze drie gebieden lenen zich ieder goed voor een verkenning per fiets, zodat een kunstliefhebber de hele Pasen onder de pannen kan zijn. Maar 48 locaties betekent dat zelfs de meest volhardende kunstminnaar keuzes zal moeten maken. Een goed startpunt hiervoor is deze website, waar veel informatie en fietsroutes te vinden zullen zijn.

Bron: www.kunstinlochem.nl

This entry was posted in Kunstroute and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*