Kunstroute Best gaat niet door in 2013

Door omstandigheden zal er in 2013 geen Kunstroute zijn in Best. Voortaan zal de Kunstroute eens in de 2 jaar plaatsvinden, ingaande 2014.

De kunstroute in Best, die op 27 en 28 april gehouden zou worden, gaat dit jaar niet door. Er hebben zich te weinig deelnemers ingeschreven die nieuw werk willen exposeren.

“We hanteren een ondergrens van twintig kunstenaars die hun werk thuis tentoonstellen tijdens dit weekend. Dit jaar waren er vijftien inschrijvingen”, zegt Jeanne Buijtels, bestuurslid van de Stichting Kunstroute Best.

De afgelopen drie jaar waren er steeds rond de 30 inschrijvingen. “We horen van veel deelnemers dat zij in een jaar niet genoeg tijd hebben om voldoende werk te produceren. Ook in omliggende gemeenten als Oirschot en Son wordt de kunstroute daarom eenmaal per twee jaar gehouden. Wij zullen dat vanaf nu ook gaan doen”, zegt Buijtels. “Hoewel we veel reacties krijgen dat mensen het jammer vinden dat het evenement is afgeblazen, blijkt een jaarlijkse expositie gewoonweg niet haalbaar. Volgend jaar proberen we het weer.”

Bron: Ed.nl

This entry was posted in Kunstroute. Bookmark the permalink.

Leave a reply

*