Kunstroute Beemster 20 en 21 april 2014

De komende Paasdagen wordt voor de zestiende keer de Kunstroute Beemster georganiseerd. Naast de open ateliers van negen professionele Beemster kunstenaars zijn er twaalf interessante gastexposanten uitgenodigd die op verrassende locaties in de polder hun werk tentoonstellen. De route is deze keer compacter dan voorgaande jaren en omvat Middenbeemster, Noordbeemster en Westbeemster.

In het Infocentrum in Middenbeemster exposeert Juul Bögemann bijzondere sieraden, o.a. van rubber. In het erachter gelegen Museum Westerhem zijn etsen en schilderijen van Jan de Haan te zien, die werkt in de trant van de 17e eeuwse kunstenaar Hercules Seghers. Op loopafstand vindt u het beeldhouwatelier van Rixt Mook. Ertegenover, in de Leeghwater Ateliers, wonen en werken drie kunstenaars: Rogier Oversteegen toont er olieverfschilderijen en monoprints, Ruud Streefkerk olieverfschilderijen op papier en fotografie en Yolanda Eveleens fijnzinnige kleuretsen.
Weer op loopafstand, in het centrum van het dorp, exposeren vijf kunstenaars: in de ‘vrouwenkamer’ van het historische Heerenhuis exposeert Co Latumahina kleurige glasobjecten en in de oude zwartgeblakerde Smidse ertegenover toont Tabita Blok bronzen plant- en diervormen. In Onder de Linden exposeert Meindert Regoort bijzondere houtobjecten en Coco van Gent collages van hout in combinatie met andere technieken. Een nieuwe locatie is de Beemster Keyser, het gebouw naast de kerk, waar Marieke Greeve een installatie heeft opgebouwd van foto’s met bijbehorende verhalen.

Dit jaar heeft de Kunstroute drie onlangs afgestudeerde kunstenaars uitgenodigd om iets te maken in de aardappelschuur van boerderij ‘Fugit Hora’ in Noordbeemster. Claudia Mulder, Annemarie van Meel en Robbert Weide hebben zich door deze bijzondere locatie laten inspireren en er drie installaties gebouwd.

In de voormalige kloosterschool in Westbeemster exposeert Wil van Blokland keramiek die zij in de porseleinstad Jingdezhen in China vervaardigd heeft en Dennis A-Tjak ‘sfeerbeelden’fotografie, o.a. van stillevens. Caroline Doornenbal toont er schilderijen in gemengde techniek. In de KunstWerkRuimte exposeert Inge Bečka eveneens in China vervaardigd porselein, Piep van Sante kleurrijke abstracte schilderijen en Fiona Zondervan bronzen- en stenen beelden van gestileerde dieren. In het atelier en bijzondere woonhuisje op de kruising Jisperweg/Volgerweg zijn de schilderijen, keramiek en boeken van Bella te bewonderen.

De twaalf locaties, die met het Kunstroute-vaandel aangegeven worden, liggen alle binnen de Beemsterpolder en zijn gemakkelijk op één dag te befietsen. Bij Hotel De Rijper Eilanden in De Rijp worden speciaal voor de route fietsen verhuurd. Het hotel heeft ruime parkeergelegenheid en is goed met openbaar vervoer te bereiken. Meer informatie op de website www.kunstroutebeemster.nl waar u ook alle informatie vindt over de route en de deelnemende kunstenaars. De routebeschrijving is vanaf de website uit te printen of verkrijgbaar bij het Infocenter in Middenbeemster, Middenweg 185 en bij de VVV Purmerend, VVV De Rijp en bibliotheek De Rijp.

Deelnemende kunstenaars: Juul Bögeman, Jan de Haan, Rixt Mook, Rogier Oversteegen, Ruud Streefkerk, Yolanda Eveleens, Co Latumahina, Tabita Blok, Meindert Regoort, Coco van Gent, Marieke Greeve, Claudia Mulder, Annemarie van Meel, Robbert Weide, Wil van Blokland, Dennis A-Tjak, Caroline Doornenbal, Inge Bečka, Piep van Sante, Fiona Zondervan, Bella.

Bron: Kunstroute Beemster

This entry was posted in Kunstroute and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*