Wat is Mod Podge?

Mod Podge is een merknaam voor een lijn met producten die je voor verschillende toepassingen kan gebruiken. De meeste Mod Podge producten vallen onder de categorie lijmvernis. Mod Podge heeft ook producten om net als Gel Medium foto’s over te brengen op hout, canvas, keramiek of andere materialen

.

Wat doet Mod Podge?

Zoals hierboven al is beschreven kan je veel verschillende dingen doen met de producten van Mod Podge. Mod Podge heeft 23 verschillende producten die allemaal voor specifieke, maar ook minder specifieke knutsel- en schilderprojecten kunnen worden gebruikt.

Wat kan je met Mod Podge?

Mod Podge wordt het vaakst gebruikt om een beschermende laag aan te brengen over een schilderij of een foto die is overgebracht op hout met Gel Medium. Door de beschermlaag gaat het schilderij langer mee en is die beter beschermd tegen stof en vuil die in de loop van jaren op het schilderij kunnen verzamelen. Door de Mod Podge te gebruiken kan dit stof en vuil van het schilderij af worden gehaald zonder dat het schilderij wordt beschadigd.

Voor voorbeelden van verschillende toepassingen van de Mod Podge producten kan je hieronder een kijkje nemen.

Zelf Mod Podge maken

Mod Podge kan best prijzig zijn. Je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken.

De benodigdheden:

  1. een wat grotere schone glazen pot die kan worden afgesloten, bijvoorbeeld een jampot.
  2. een pot/flacon met knutsellijm, hobbylijm of kinderlijm
  3. water

Doe de lijm in de pot. Doe er vervolgens een zelfde hoeveelheid water bij. Even goed schudden. En dan heb je je eigen Mod Podge!

Waar koop je Mod Podge?

Mod Podge is te koop bij hobbywinkels zoals Pipoos of winkels met kunstenaarsbenodigdheden. Je kan ook gemakkelijk en snel via Bol.com Mod Podge in huis halen:

This entry was posted in Gemengde technieken, Materialen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*