Wat is Gel Medium?

Gel medium is een goedje dat op heel verschillende manieren te gebruiken is. Wanneer het uit de tube of pot komt, is het wit van kleur. Het droogt doorzichtig op.
Het is te koop in verschillende soorten: een matte en een glimmende versie.

Wat kan je met Gel Medium?

Je kan gel medium gebruiken om acryl verf te verdikken en zo meer structuur of relief te geven. Door meerdere lagen verf, vermengd met gel medium, op dezelfde plek aan te brengen, kan je een extra dimensie toevoegen aan je schilderij. Dan is het geen plat vlak meer, maar komt het schilderij letterlijk naar je toe.

Ook kan je het gebruiken als een soort lijm wanneer je bezig bent met een kunstwerk met gemengde technieken. Kunstenaars gebruikten gel medium om bijvoorbeeld stukjes glas, zand of zaagsel in hun schilderijen of andere kunstwerken te verwerken. Wanneer je dit veel toepast, moet je er wel op letten dat je schilderij zwaarder wordt. Denk dan ook eens aan het toepassen van een schildersezel.
Een andere manier om het te gebruiken is om afbeeldingen of foto’s op hout, canvas, glas of aluminium te plakken. In een ander blogbericht op deze website hebben we een stappenplan beschreven waarin gel medium wordt gebruikt om een foto op hout te plakken. Om een foto op canvas, glas of aluminium te plakken, kan je dezelfde stappen volgen.

Wanneer je creatief bezig wil zijn, kan je dus ook eens denken aan gel medium. Je kan het voor zo veel verschillende dingen gebruiken. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.
Hieronder staan enkele voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is met Gel Medium (in combinatie met Mod Podge).

Waar koop ik Gel Medium

Gel Medium is te koop in hobbywinkels zoals de Pipoos of winkels voor kunstenaarsbenodigdheden. Ook kan je op bol.com terecht.

This entry was posted in Gemengde technieken, Materialen and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to "Wat is Gel Medium?"

Leave a reply

*