Gemengde technieken voorbeeld

Binnen Dawnlight is het voor iedereen mogelijk om zijn of haar kunst te tonen op de weblog. Ik als eigenaar van de website zal beginnen met het posten van een voorbeeld van mijn eigen werk. Ik heb er wat uitleg bij gezet hoe het werk tot stand is gekomen. Vandaag zal ik een voorbeeld laten zien waar gemengde technieken zijn gebruikt.

Eerder heb ik een blog geplaatst over linosnede. Daarin heb ik beloofd om een voorbeeld van mijn eigen werk te posten.

Ik heb in 2010 een cursus druktechnieken gevolgd. Tijdens de cursus kregen we les van een kunstenaar die deze technieken in zijn eigen kunst gebruikte. De cursus was er vooral voor om kennis te maken met verschillende technieken als monotype en linosnede.

In het begin van de cursus lag de focus op monotype. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal soort verf. Deze verf is heel dun, dus je hebt er heel weinig van nodig om iets te maken. De verf doe je op een glasplaat of een ander (recht) oppervlak. Vervolgens leg je er een stuk papier overheen en ga je er met een roller overheen. Hierdoor verspreidt de verf zich over de glasplaat. Wanneer er meerdere kleuren verf worden gebruikt, zullen deze kleuren gaan mengen en figuren gaan vormen.

We hebben veel verschillende monotypes gemaakt. Monotypes die tijdens de cursus werden gemaakt, zagen er vooral abstract uit. Dit is wel een goed vertrekpunt om te gaan werken met gemengde technieken. Wanneer je iets ziet in alle abstracte lijnen en vormen die ontstaan tijdens het drukken, kan je ervoor kiezen om dit te benadrukken door middel van bijvoorbeeld een linosnede.

In een van mijn monotypes was een soort bottenstructuur te onderscheiden. Ik heb besloten om hiermee verder te gaan. Uit de bottenstructuur konden twee lichamen worden onderscheiden. Om deze lichamen te benadrukken, heb ik gekozen voor een linosnede als omlijning van de vormen.

Hieronder kan je het bewuste werk zien.

Helpende hand

Helpende hand

This entry was posted in Drukkunst, Gemengde technieken, Linosnede and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*