Website met alles over Mondriaan

Tijdens het bekijken van het nieuws kwam ik het volgende bericht tegen.Alles over kunstenaar Piet Mondriaan (1872-1944) is vanaf 7 maart 2013 te vinden op één website. Het Gemeentemuseum in Den Haag en het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) lanceren op de geboortedag van Mondriaan de website www.mondriaan.nl. Volgens de het RKD en het Gemeentemuseum Den Haag is dit de grootste en meest uitgebreide website over de kunstschilder.
Alle kunstwerken, biografische gegevens, brieven, manuscripten, foto’s en kunsthistorische toelichtingen op talrijke werken van Mondriaan zijn aanwezig op de website. De site bevat ook veel nieuw en niet eerder gepubliceerd materiaal, zoals de horoscoop die Mondriaan in 1911 liet trekken.

Bron: ANP via fok.nl

Mondriaan als inspiratie

Deze website is natuurlijk een goede bron van inspiratie voor je eigen kunstwerken. Aan het nieuwsbericht te zien, wordt het een complete website met allerlei voorbeelden van tekeningen en schilderijen van Mondriaan.

Zelf heb ik me ook al eens laten inspireren door het kleurgebruik van Mondriaan. Je kan meer doen met de primaire kleuren, rood, geel en blauw en  daarnaast de (eigenlijk niet eens een) kleur zwart. Natuurlijk gebruik je de primaire kleuren om alle andere kleuren te mengen, maar je kan ze ook gewoon zo direct uit de tube/potlood gebruiken.

Het bericht over mijn eigen door Mondriaan geïnspireerde werk is te vinden op onderstaande afbeelding en een iets uitgebreidere toelichting op deze pagina.

This entry was posted in Dawnlight, Kunstenaars, Nieuwsbericht, Schilderkunst, Tekenkunst. Bookmark the permalink.

Leave a reply

*