Voor de schrijvers en tekenaars onder ons

Schrijven en tekenen vergt oefening. Hoe vaker je schrijft of tekent, hoe beter je zal worden. Het nadeel is soms dat je niet overal kan oefenen. Wanneer je onderweg bent, is het een stuk lastiger om te kunnen oefenen. Toch hoeft dit niet moeilijk te zijn. Wij hebben enkele tips!

Schrijven en dichten

Je zal maar onderweg zijn en net die ene verhaallijn of quote verzinnen die je nodig had om verder te komen. Snel ga je op zoek naar een pen of potlood…Eindelijk heb je er een gevonden. Nu het volgende lastige: iets om op te schrijven…Je graait eens in je zakken. Je vindt alleen maar snoeppapiertjes, wat bonnetjes en wat kleingeld. Op die snoeppapiertjes kan je niet schrijven. Op dat kleingeld al helemaal niet! Het enige waar je op kan schrijven zijn de bonnetjes. Het probleem daarvan is alleen dat je die weer zo snel kwijt raakt.
Je had laatst in de boekenwinkel een mooi gelinieerd notitieboekje gezien! Hoe zag die er ook alweer uit? Ze hadden verschillende soorten en maten. De omslag daarvan was zo mooi. Je had toen een softcover notitieboekje in je handen. Ze waren er in alle kleuren en maten.Waarschijnlijk was dat een Moleskine notitieboekje. Die was alleen nogal aan de prijs.

Tekenen en schetsen

De tekenaars onder ons hebben vergelijkbare moeilijkheden. Wanneer je onderweg bent in de auto of de trein heb je wel eens de behoefte om te gaan doodlen. Gewoon wat krabbels op papier zetten. Misschien heb je wel een een gelinieerd collegeblok bij je. Daar zou je op kunnen schetsen. Wanneer je thuis komt en van de schets een tekening wil maken heb je dan alleen het probleem dat die streepjes dwars door je tekening staan. Dan moet je helemaal moeilijk gaan doen en de tekening overtrekken, of zelfs inscannen en de strepen digitaal weghalen. Ook daarvoor heeft Moleskine een oplossing: hardcover schetsboekjes zonder regels!

Moleskine

Moleskine heeft een hele lijn met producten die de bezoekers van Dawnlight interessant kunnen vinden. Schrijvers en schilders als Oscar Wilde, Ernest Hemingway, Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Henri Matisse gebruikten soortgelijke notitieboekjes. Naast notitieboekjes voor schrijvers en tekenaars (en ook schilders die werken met aquarel) in allerlei soorten en maten hebben ze ook adresboeken en agenda’s. Het assortiment van moleskine is veel uitgebreider dan dat je in de boekenwinkel tegenkomt! Het hele assortiment vindt je op bol.com . In de webshop kan je meteen de dingen kan bestellen die je nodig hebt om ook onderweg creatief te zijn! Het voordeel van bol.com is de prijs! Ze zijn bijna altijd goedkoper dan in de boekenwinkel en je kan vanuit je luie stoel bestellen zodat je de boekjes morgen al in huis hebt!

Voor de dichters onder ons die korte gedichten schrijven, zijn ze er notitieboekjes met een grootte van 6,5 cm breed en 10,5 cm hoog. Dat is ongeveer even groot als een hedendaagse smartphone! Voor de verhalenschrijvers onder ons zijn ze er tot een grootte van A4. Voor de gedichten- en verhalenschrijvers onder ons die liever met een pen op papier schrijven dan op een smartphone zijn dit mooie producten.

 

Dawnlight en Moleskine

Ook wij van Dawnlight zijn erg te spreken over de Moleskine producten. Eerst kochten we ze gewoon in de boekenwinkel. Toen we erachter kwamen dat bol.com ze ook heeft, wilden we dit delen met de rest van de gebruikers van de website. Wanneer je iets groter inkoopt via bol.com zijn de verzendkosten zelfs gratis. Als je een grootverbruiker bent zoals wij, wordt het bestellen via de webshop van bol.com alleen maar voordeliger dan het kopen in de boekenwinkel.

This entry was posted in Dawnlight, Gedichten, Tekening, Tekenkunst, Verhalen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*