Schilderen met rode wijn

Een tijd terug zal ik eens tv te kijken. Ik keek eens een keer naar take me out. Daar was een kandidaat die beoordeeld moest worden door de dames. Ik vond het nogal apart wat hij deed. Hij schilderde met rode wijn. Dat wilde ik ook eens proberen!

Toevallig hadden we nog wat rode wijn over van een week terug. Zo lekker was de wijn nou ook weer niet 😉 We hielden hier thuis een schildersessie. Ik herinnerde me de aflevering van take me out. Ik ging het eens proberen.

Ik pakte wat printerpapier en begon eens een zacht penseel in de rode wijn te dopen. Bij de eerste penseelstreken viel het op dat er een lichte bordeaurode waas op het papier verscheen waar het penseel geweest was. Verder was het papier behoorlijk nat, al droogde het wel relatief snel. Dat zal wel door de alcohol in de wijn zijn gekomen.

Het viel op dat wanneer het penseel twee maal op dezelfde plek was geweest de rode kleur iets donkerder werd. Door dit te herhalen kan je dus steeds donkerdere plekken maken. Als je hele strakke vormen wil maken, moet je wel opletten dat je niet over de lijntjes heen gaat wanneer je een bepaalde plek donkerder wil maken 😉

Het nadeel van het schilderen met rode wijn is dat het papier nogal nat wordt. Dit ligt natuurlijk ook aan mij papierkeuze, printerpapier, maar ik wilde het gewoon even proberen. Doordat het papier nat wordt, gaat het bobbelen. Als je gaat schilderen met rode wijn, moet je wel alles goed laten drogen.

Hieronder is te ziet wat ik die dag aan probeersels heb geproduceerd 🙂

Het is zeker iets wat ik nog een keer wil gaan doen. Dan zal ik alleen ander papier nemen om te zien of het papier dan nog zo bobbelt door het vocht 🙂

This entry was posted in Dawnlight, Schilderen, Schilderkunst and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*