Doodle – Leeuwenkop

Om creativiteit op gang te krijgen of te houden, doen tekenaars vaak aan doodlen. Dit is het schetsen van dingen die in je opkomen. Ik heb dit doodlen heel letterlijk genomen. Ik ben begonnen met het zetten van een aantal lijnen. Deze lijnen vormen eerst een abstract geheel. Door steeds meer willekeurige lijnen te tekenen en alle lijnen van een afstand te bekijken, ga je dingen zien in de lijnen.

Doodlen is leuk. Tijdens het doodlen kan je op een moment komen dat je vindt dat het niet meer een doodle is. Je kan je tekening dan inscannen om hem op de computer verder te bewerken. Het is dan heel makkelijk om overbodige lijnen weg te halen. Ik heb er vandaag voor gekozen om mijn tekening niet te bewerken op de computer. Wel heb ik enkele lijnen weggegumd zodat de tekening er beter uit kwam te zien.

 

Bij deze tekening zag ik opeens een neus in de lijnen. Hierna heb ik enkele lijnen erbij gezet om ogen te maken en later is dit een leeuwenkop geworden.Ik heb de tekening in ongeveer een kwartier gemaakt. Het filmpje is versneld zodat deze niet te saai wordt voor jullie 🙂 Ik wil mij nog excuseren voor mijn hond die aan het begin van het filmpje onder de tafel door loopt 🙂

Vooral als je niet weet wat je wil tekenen, maar wel de behoefte hebt om te tekenen is dit een hele handige manier om je creativiteit op gang te brengen. Het zorgt ervoor dat tekenen leuk blijft.

Ook voor kinderen is dit een leuke manier om te tekenen. Probeer als ouder maar eens enkele lijnen te zetten en je kind te tekening af te laten maken. Daar komen de mooiste dingen uit. Tekenen is nou eenmaal voor alle leeftijden. Iedereen kan het! Ookal denk je dat je niet kan tekenen. Zo moeilijk is het niet!

Wanneer je zelf een doodle hebt gemaakt en daar een filmpje of een scan van hebt, kan je contact met mij opnemen door een reactie achter te laten onder dit bericht! Ik kan jouw kunstwerk dan op de website plaatsen zodat je hem kan delen met de rest van de wereld!

This entry was posted in Dawnlight, Doodle, Film, Tekenkunst and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a reply

*