De oorsprong van Dawnlight

Het was meer dan 10 jaar geleden. Twee vrienden van een jaar of 15 begaven zich in het wereldje van het striptekenen. Ze waren hun eigen tekentechniek aan het verbeteren door te kijken naar elkaars tekeningen en elkaar te helpen.
Op het internet zaten ze op een forum waar tekenaars groepen vormden om zo gezamenlijk een stripverhalenbundel uit te geven. Dat wilden zij ook wel! Ze waren maar aan het tekenen en tekenen. Ze lieten hun tekeningen op het forum zien in de hoop reacties van anderen te krijgen om zo nog beter te worden. Die kregen ze ook wel. De tekenaars die in de groepen zaten reageerden alleen niet zo actief meer. Waarschijnlijk waren die vooral bezig om zich gezamenlijk te ontwikkelen binnen de groepen zelf. Er was niet meer tussen te komen.

Dat was het moment dat de filosofie achter Dawnlight ontstond. De maatschappij is gesloten, net als de groepen tekenaars van eerder. Die geslotenheid is niet leuk! Eigenlijk zou er iets moeten zijn waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om zich te uiten en te ontwikkelen! Iedereen kan tekenen, iedereen kan beter worden van positieve kritiek!

De jaren gingen voorbij. Nu 10 jaar later is de wereld veranderd. De twee vrienden zijn niet meer zo fanatiek bezig met striptekenen. Ze hebben zich ontwikkeld. Hun interesses zijn breder geworden. Er is meer dan tekenen alleen! Er zijn zaken als schilderen, druktechnieken, verhalen schrijven, gedichten schrijven, fotografie, film, muziek. Allemaal mogelijkheden waarin je ook creativiteit kwijt kan! Mogelijkheden waarin je je kan ontwikkelen, beter kan worden!

Ze dachten weer terug aan die ideeën van meer dan 10 jaar geleden. Dezelfde ideeën zijn ook toepasbaar op al die andere creatieve gebieden. Ze gingen eens kijken op het internet. Er zijn wel enkele websites die iets soortgelijks aanbieden. Deze websites zijn vaak niet zo breed qua onderwerpen. Veelal hebben ze de beperking tot alleen schrijfkunst of schilderkunst. Vaak zijn deze websites alleen Engelstalig of moet er zelfs worden betaald voor een profiel. Dat kan anders!

Toen werd het tijd om de filosofie achter Dawnlight eens verder uit te werken en vorm te geven. Dat zou een website moeten worden waar creatieve mensen elkaar kunnen vinden en helpen om deze creativiteit verder te ontwikkelen. Een website waar mensen samen kunnen werken, eens iets anders kunnen proberen met de hulp van andere mensen die meer verstand hebben van een creatieve uiting dan een beginner. Een website waar mensen het leuk en gezellig vinden om te komen en te reageren. Een creatieve community voor iedereen!

Op deze website vindt je allerlei berichten met tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan met tekenen, schilderen of andere creatieve uitspattingen!