De oorsprong van Dawnlight

Het was het begin van deze eeuw. Twee jongens van een jaar of 15 raakten helemaal geobsedeerd door manga en anime. Ze wilden zelf ook zo leren tekenen! Samen raakten ze aan het tekenen. Ze wilden hun tekentechniek verbeteren door naar elkaars tekeningen te kijken en elkaar te helpen door feedback te geven op elkaars tekeningen. Positieve feedback welteverstaan: “Volgens mij is die onderarm net te kort”. “Nee dat komt door het perspectief”.

Internet van toen

Het internet van die tijd zag er anders uit dan nu. Forums waren veel gangbaarder dan nu en vooral veel actiever. Binnen de wereld van anime en manga was er het aniway.nl forum. Hier verzamelden enthousiastelingen zich en ontstonden er groepen die samen tekenden en uiteindelijk ook stripboeken gingen uitgeven. Wanneer deze groepen eenmaal vastlagen, was het heel moeilijk om hier tussen te komen.

Idee achter de website

Dat was het moment dat het idee achter deze website ontstond. In het begin lag de focus alleen op het beter worden in tekenen. Vervolgens is deze focus op tekenen losgelaten. De twee jongens ontdekten andere kunstvormen en gingen ieder hun eigen weg. In augustus 2011 is een van de twee jongens deze website begonnen. De website heeft sindsdien verschillende make overs ondergaan. Functionaliteiten zijn uitgeprobeerd en weer verdwenen van de website.

Waar staan we nu?

Wat is blijven staan, is dat we (amateur)kunstenaars een podium willen geven. In de loop van de tijd hebben enkele kunstenaars hier ook gebruik van gemaakt. Daarnaast willen we bezoekers van de site wijzen op mogelijkheden. Dit zijn mogelijkheden die voor iedereen toegankelijk zijn om eens uit te proberen. Vind je het leuk? Blijf het doen! Wordt beter! Vraag eens wat anderen ervan vinden. Voor dit soort dingen willen we een podium zijn.